Project Description

Eräoppaan selviytymistaidot – peruskurssi

Päivän mittaisella kurssilla käydään läpi selviytymistaitoja, joita eräopas työssään tarvitsee pitääkseen itsensä ja ryhmänsä turvallisesti toimintakunnossa. Kurssilla syvennytään perusasioihin ja niiden yksityiskohtien hiomiseen. Lupaamme, että kokeneemmallekin eräjyrälle jää päivästä käteen rutkasti uusia niksejä retkellä käytettäväksi. Olipa kyseessä sitten pikainen keikka lähilaavulla tai pidempi vaellus syrjäisessä erämaassa.

Kurssi on tarkoitettu etupäässä eräoppaana työskenteleville tai sellaiseksi aikovalle, mutta kaikki luonnossa liikkuvat ja selviytymistaidoista kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan.

Koulutuksen sisältö:

  • teoriaa selviytymisestä Suomen olosuhteissa
  • opastyössä tarvittavat selviytymis- ja ensiapuvälineet
  • puukon, kirveen ja muiden työkalujen turvallinen käyttö maastossa
  • kiehisen veistäminen
  • tulenteko (nuotion rakentaminen, sytykkeiden valinta, sytyttäminen sytytyspuikolla ja perinteisillä tuluksilla)
  • maastoensiapu

Miten valmistaudun?

Ota mukaan säänmukainen vaatetus, nuotiolla puuhailuun soveltuvat hanskat sekä oppaan töissä käyttämäsi perusvarustus: reppu, puukko, tulenteko- ja ensiapuvälineet, juomapullo. ym.Yksi kurssin tavoitteista on jakaa oppia myös muiden kurssilaisten kesken, joten on hyvä nähdä erilaisia tapoja ja varusteita, joilla kukin työssään varautuu. Nuotioruokailua varten tarvitset omat ruokailuvälineet. Pientä välipalaa on hyvä olla omasta takaa.

Kesto

7h

Hinta

129 € alv. 0% / henkilö

OTA YHTEYTTÄ
KATSO KARTALTA