ERÄOPPAAT

Tässä ovat Polun eräoppaat.  Haluamme auttaa muitakin löytämään luonnosta samaa iloa, rauhaa ja seikkailua, jota sieltä itsekin saamme.

Toiminnassamme painotamme aina luonnon kunnioittamista. Ylimääräisen kuluttamisen, turhan matkaustamisen välttäminen sekä ympäristön kulumisen minimoiminen on Polulla itsestäänselvyys. Tärkeimmäksi kuitenkin koemme mahdollisuutemme vaikuttaa ihmisiin, jotka osallistuvat retkillemme. Ehkä luonnon tarjoamat elämykset ja sen monimuotoisuuden ymmärtäminen avaavat uusia tapoja vaikuttaa omissa toimissaan.

Sampo

Eräopas, Turku/Pyhä

Sampo on Polun perustaja. Hän kiinnostunut selviytymistaidoista ja luonnonmateriaalien työstämisestä perinteisin menetelmin. Sampo on työskennellyt eräoppaana Lapissa opastaen niin perinteisiä kelkka- ja revontuliretkiä kuin jääkiipeilyä, fatbike-retkiä sekä opettaen erä- ja selviytymistaitoja. Sampo on toiminut Survival-killan kursseilla kouluttajaryhmässä vuodesta 2015 ja opettaa selviytymistaitoja myös koululaisryhmille.

Opastamisen lisäksi Sampo myös kirjoittaa vapaana toimittajana ulkoilmaelämästä.

Koulutukseltaan Sampo on luonto- ja ympäristöneuvoja.

Arto

Eräopas, Turku

Arton eräopastamisen ydintä on luonnosta nauttiminen sen kaikissa muodoissa. Luonto-opastuksien ja erilaisten retkien ohella Arto kouluttaa eräperinteitä, ulkoilun turvallisuutta ja selviytystaitoja sekä rakentaa ja kunnostaa polkuja ja erilaisia muita luontorakenteita.

Kai

Ohjaaja (vaijeriliuku, köysilaskeutuminen), Turku

Kai toimii ohjaajana mm. vaijeriliukuradalla, köysilaskeutumisessa ja korikiipeilyssä.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kavalton tila Piikkiössä tarjoaa kaiken onnistuneisiin juhliin ja tilaisuuksiin: kauniit ja monipuoliset tilat, rakkaudella ja huolella valmistetut suussasulavat tarjoilut, laadukkaan majoituksen sekä myös ikimuistoisen ohjelman. Tutustu Kavalton tilan palveluihin.

Huttra Survival Training on kokeneiden ruotsalaisten kouluttajien ja eräoppaiden verkosto, joka järjestää sekä perustason että edistyneempiä kursseja selviytymistaidoista. Huttra pyrkii kehittämään toimintaansa uteliaasti, omiin kokemuksiin perustuen ja uudenlaisin menetelmin, joten välillä toimintatavat saattavat poiketa seliytymiskirjallisuuden vanhoista kaavoista. Suurin osa Huttran kouluttajista on kouluttajina myös Svenska Överlevnadssällskapetissa. Lue lisää Huttran sivuilta (sivut ruotsiksi).

Event Extreme tarjoaa Turun seudulla köysitoimintaan liittyviä palveluita: esimerkiksi vaijeriliukuratojen rakentamista, korikiipeilyä ja köysilaskeutumista. Event Extreme rakentaa myös muita korkean paikan lajien suorituspaikkoja ja tarjoaa ohjaajia toimintaa esimerkiksi leireille sekä järjestää näytöksiä. Lue lisää Event Extremen sivuilta.

ARVOT

Me Polku Nature Toursilla uskomme, että ihminen löytää syvemmän luontosuhteen oppimalla lisää ympäröivästä ekosysteemistä. Meidän polkumme tähän syvempään ymmärtämiseen kulkee luonnonmateriaalien ja -muonan kestävän käytön kautta. Perehtymällä luonnon perinteisiin hyödyntämistapoihin saamme kosketuksen siihen, miten paljon resursseja mikäkin toimistamme vaatii. 

Puhdasta monimuotoista luontoa ei omista kukaan. Me olemme osa sitä ja siksi haluamme, että käynnistämme metsässä, tunturissa tai vesillä, ei jää pysyvää jälkeä. 

Polku Nature Tours ja ympäristövastuu

Pyrimme parhaamme mukaan huomioimaan kaikissa aktiviteeteissamme toimintamme aiheuttaman haitan ympäristölle ja vähentämään sitä. Teemme puhtaamman ympäristön puolesta muun muassa seuraavia toimia:

Suurin osa toimintamme päästöistä tulee asiakkaidemme ja työntekijöidemme matkoista tapahtumapaikoille. Kannustamme asiakkaitamme hyödyntämään ensisijaisesti julkisia kulkuneuvoja ja kimppakyytejä. Ohjelmien paikat ja aikataulut pyritään suunnittelemaan niin, että niille osallistuminen onnistuu helposti ilman omaa autoa. Liiketoimintaan liittyvän autoilun päästöt Polku Nature Toursilla ovat olleen keskimäärin 320 hiilidioksidikiloa vuodessa. Tämän päästön olemme kompensoineet sijoittamalla Hiilipörssiin. Omisamme nyt 12 aaria suota, jonka ennallistaminen estää vuodessa vähintään 333 kg hiilidioksidia vapautumasta ilmakehään.Pyrimme kaikin mahdollisin keinoin välttämään omaan liiketoimintaamme liittyvää lentämistä. Mikäli lentämistä ei voida välttää, maksamme lennon hinnasta 10% Maan ystävien Lentomaksu-kampanjan kautta järjestön ilmastotyöhön. 

Luontomatkailu on siitä kiitollinen ala, että luonnosta voi nauttia myös hyvin vähin varustein. Tavoittelemme elämyksiä, jotka voidaan järjestää mukavasti vähäisemmälläkin varustemäärällä. Silti joidenkin varusteiden hankkiminen lisää elämysten laatua ja luonnollisesti on järkevämpää, että yrityksemme tarjoaa asiakkailleen varusteita, verrattuna siihen, että asiakkaan edellytettäisiin hankkivan omat varusteet osallistumista varten. Retkeilyvarusteita hankittaessa pyrimme ensisijaisesti valitsemaan pitkäikäisiä, monikäyttöisiä ja kestäviä tuotteita sekä valitsemme saman kategorian tuotteista vähemmän ympäristöä kuormittavan vaihtoehdon. Kannustamme asiakkaita varusteiden yhteiskäyttöön  ja vuokraamiseen omistamisen sijaan.

Polku kannustaa asiakkaitaan minimoimaan ympäristönkuormituksen myös omilla retkillään huomioimalla matkustustavan päästöt, suhtautumalla kriittisesti uusien varusteiden hankintaan, huomioimaan maaston kulumisen sekä ympäröivän elämän, kanssaretkeilijöinen ja maisemallisten arvojen kunnioittamisen.

Lähde kanssamme retkelle

OTA YHTEYTTÄ