Eräoppaat

Me olemme Maija ja Sampo, Polun perustajat ja eräoppaat. Tykkäämme samoilla lähimetsissä, rauhoittua merenrannalla ja vaeltaa tuntureilla.  Haluamme auttaa muitakin löytämään luonnosta samaa iloa, rauhaa ja seikkailua, jota sieltä itsekin saamme.

Toiminnassamme painotamme aina luonnon kunnioittamista. Ylimääräisen kuluttamisen, turhan autoilun ja lentämisen välttäminen sekä ympäristön kulumisen minimoiminen on Polullamme itsestäänselvyys. Tämän lisäksi pyrimme aktiivisesti edistämään kestävämpää matkailua myös kumppaneittemme kautta ja kompensoimme toimintamme aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä. Tärkeimmäksi kuitenkin koemme mahdollisuutemme vaikuttaa ihmisiin, jotka osallistuvat retkillemme. Ehkä luonnon tarjoamat elämykset ja sen monimuotoisuuden ymmärtäminen avaavat uusia tapoja vaikuttaa omalla toiminnalla.

Sampo

Eräopas, Turku/Pyhä

Sampo on kiinnostunut selviytymistaidoista ja luonnonmateriaalien työstämisestä perinteisin menetelmin. Sampo on työskennellyt eräoppaana Lapissa opastaen niin perinteisiä kelkka- ja revontuliretkiä kuin jääkiipeilyä, fatbike-retkiä sekä opettaen erätaitoja. Sampo on toiminut Survival-killan kursseilla kouluttajaryhmässä vuodesta 2015 ja opettaa selviytymistaitoja myös koululaisryhmille.

Koulutukseltaan Sampo on luonto- ja ympäristöneuvoja.

Maija

Eräopas ja kansanmuusikko, Turku

Maijan intohimo on kansanmusiikki ja hänen tavoitteensa on tuoda sen avulla luonnossa olevat juuremme nykyihmisten tietoisuuteen. Maija tykkää työskennellä myös lapsiryhmien kanssa ja ammentaa luonnosta rentoutta. Maija on työskennellyt eräoppaana Inarissa ja jakanut retkeilijöille ohjeita ja luontotietämystä Metsähallituksen toimipisteissä Inarissa ja Tammisaaressa.

Koulutukseltaan Maija on luonto- ja ympäristöneuvoja.

Muru

Retkikoira

Muru on 4-vuotias Viipurin katukoira. Murun suosikkipuuhaa on syöminen, lepäily ja karkailu.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kavalton tila Piikkiössä tarjoaa kaiken onnistuneisiin juhliin ja tilaisuuksiin: kauniit ja monipuoliset tilat, rakkaudella ja huolella valmistetut suussasulavat tarjoilut, laadukkaan majoituksen sekä myös ikimuistoisen ohjelman. Tutustu Kavalton tilan palveluihin.

Huttra Survival Training on kokeneiden ruotsalaisten kouluttajien ja eräoppaiden verkosto, joka järjestää sekä perustason että edistyneempiä kursseja selviytymistaidoista. Huttra pyrkii kehittämään toimintaansa uteliaasti, omiin kokemuksiin perustuen ja uudenlaisin menetelmin, joten välillä toimintatavat saattavat poiketa seliytymiskirjallisuuden vanhoista kaavoista. Suurin osa Huttran kouluttajista on kouluttajina myös Svenska Överlevnadssällskapetissa. Lue lisää Huttran sivuilta (sivut ruotsiksi).

Event Extreme tarjoaa Turun seudulla köysitoimintaan liittyviä palveluita: esimerkiksi vaijeriliukuratojen rakentamista, korikiipeilyä ja köysilaskeutumista. Event Extreme rakentaa myös muita korkean paikan lajien suorituspaikkoja ja tarjoaa ohjaajia toimintaa esimerkiksi leireille sekä järjestää näytöksiä. Lue lisää Event Extremen sivuilta.

Lähde kanssamme retkelle

OTA YHTEYTTÄ