Project Description

Talvivaelluskurssi – peruskurssi

Talvivaellus voi kuulostaa ensikertalaiselle kovalta palalta. Hiihtovaellus lumisessa erämaassa on mitä hienoin kokemus, joka onnistuu kyllä aloitteijaltakin, kun oppii muutamat perustaidot ja tietää mihin varusteisiin kannattaa panostaa. Oppaan kanssa suoritettu vaellus antaa paitsi tietoa ja taitoa, myös varmuutta lähteä kokeilemaan talviseen luontoon tutustumista itsenäisesti.

Talven 2021 talvivaelluskurssi 6.–11.4. Kemihaarassa/Urho Kekkosen kansallispuistossa

“Kolmen saunan vaellus”

Hiihdämme lumisten metsien ja soiden läpi ja pääsemme myös tutustumaan tunturipaljakkaan päiväretkellä Vongoiva-tunturille. Maisema on monipuolista ja vaihtelee metsäisistä jokilaaksoista tunturikoivikoihin, avoimiin tuntureihin ja aapasoihin.

Päivämatkat ovat kohtuullisia, joten meillä on mahdollisuus nauttia kunnolla maisemista ja saunoa neljänä iltana viidestä.

Harjoittelemme perussuunnistustaitoja talvisessa ympäristössä ja perehdymme tulentekoon eri olosuhteissa. Yövymme pääasiassa teltoissa tai tarppien alla tupien läheisyydessä, jolloin on mahdollisuus kuivata varusteita tuvissa ja käyttää tupien yhteydessä olevia kuivakäymälöitä. Lumiolosuhteiden salliessa kokeilemme myös lumikammin rakentamista ja osallistujat saavat halutessaan viettää ikimuistoisen yön lumen sisässä.

Tavoitteena on, että kurssikokonaisuuden suorittanut voi turvallisin mielin lähteä omatoimisesti useamman yön talviretkelle ja osaa pitää huolta itsestään kylmissä olosuhteissa. Vaelluksella painotetaan kiireetöntä luonnontarkkailua ja ympäristöystävällistä retkeilytapaa.

Suosittelemme ennen talvivaelluskurssille osallistumista Vaelluskurssia sulan maan olosuhteissa. Vaelluskurssi ei kuitenkaan ole vaatimuksena talvivaelluskurssille osallistumiseen.

Talven 2021 vaelluskurssi on osa Polun harjoittelijan Sampsa Vähäkarvian opinnäytetyötä ja siksi tarjoamme sen nyt puoleen hintaan, 275 e! Hinta sisältää opastetun vaelluskurssin ennakkomateriaaleineen, kaksi yötä varaustuvassa ja 4 saunakertaa. Hinta ei sisällä kuljetuksia kohteeseen, eikä majoitusta ennen vaellusta eikä vaelluksen jälkeen.

Vaelluksen ohjelma:

Päivä 1 tiistai 6.4.2021
Kemihaara – Vieriharju ~10 km

  • Saapuminen Kemihaaraan. Hiihto Vieriharjun autiotuvalle. Yö ulkona telttaillen tai muussa omassa majoitteessa. Mahdollisuus saunaan.

Päivä 2 keskiviikko 7.4.2021
Vieriharju – Jussinmurusta ~12 km

  • Hiihto poroaitaa seuraillen Jussinmurustan laavulle. Yö omassa majoitteessa tai laavussa.

Päivä 3 torstai 8.4.2021
Jussinmurusta – Tahvontupa ~16 km

  • Hieman pidempi hiihtopäivä Jauru-jokea seuraillen Tahvontuvan varaustuvalle. Varaustupa on varattu kokonaan ryhmämme käyttöön. Mahdollisuus saunaan.

Päivä 4 perjantai 9.4.2021
Tahvontupa – Vongoiva-tunturi – Tahvontupa ~13 km

  • Päiväretki Tahvontuvalta Vongoiva-tunturin huipulle maisemia ihailemaan. Paluu Tahvotuvalle, joka on ryhmämme käytössä. Ja taas pääsee saunaan!

Päivä 5 Lauantai 10.4.2021
Tahvontupa – Härkävaara ~14 km

  • Lähdemme hiihtämään takaisin etelään päin kohti Kemihaaraa. Nousu Jauru-joen laaksosta ja soiden halki Härkävaaran autiotuvalle. Yö omassa majoitteessa, mutta saunaan jo pääsee kyllä. 

Päivä 6 sunnuntai 11.4.2021
Härkävaara – Kemihaara ~14 km

  • Viimeisenä päivänä palaamme lähtöpaikkaan hiihtäen soiden poikki.

Miten valmistaudun?

Tiettyjä varusteita, esim. makuupussi, makuualusta, teltta, keitin ym. on mahdollista saada lainaan tai vuokralle. Osallistujille lähetetään tarkempi varusteluettelo teoriapaketin mukana.

Kesto

6 vrk

Hinta

275 €

OTA YHTEYTTÄ
KATSO KARTALTA