Vaelluskurssi – peruskurssi

Vaelluskurssilla perehdytään useamman vuorokauden kestävällä vaelluksella tarvittaviin varusteisiin ja taitoihin. Kurssi toteutetaan vaelluksena vuosittain vaihtuvassa Lapin kansallispuistossa tai erämaa-alueella, ja sen aikana yövytään teltoissa osittain autiotupiin tukeutuen.

Tavoitteena on, että kurssikokonaisuuden suorittanut voi turvallisin mielin lähteä omatoimisesti useamman yön retkelle ja osaa pitää huolta itsestään maastossa. Vaelluksella painotetaan kiireetöntä luonnontarkkailua ja ympäristöystävällistä retkeilytapaa.

Vaelluksen päivämatkat ja reitti suunnitellaan ensikertalaisille sopivaksi. Aiempaa kokemusta ulkona yöpymisestä tai luonnossa liikkumisesta ei tarvita. Reipas asenne, normaali fyysinen kunto ja terveydentila riittävät.

Ennen vaellusta osallistujille toimitetaan teoriapaketti.

Vaelluskurssi 2021 Pyhä-Luoston kansallispuistossa 21.–25.6.

Viiden päivän ja kuuden yön vaelluskurssilla kuljetaan Yli-Luostolta Pyhätunturille tunturijonon avaria maisemia ihaillen. Vaelluksen lähtö- ja päätepisteeseen  pääsee bussiyhteyksillä. Juhannusviikon vaelluksella voimme ihastella keskiyön aurinkoa ja alkukesän vehreyttä.

Vaelluskurssi 2021 Urho Kekkosen kansallispuistossa 5.–10.9.

Viiden päivän ja neljän yön vaelluskurssilla kuljetaan yhden Suomen suosituimman kansallispuiston jylhissä maisemissa: ikihonkien suojassa ja avoimilta tunturipaljakoilta maisemia ihaillen. Vaelluksen lähtö- ja päätepisteenä toimii Tunturikeskus Kiilopää.

Vaelluskurssi 2021 Kevon luonnonpuistossa 13.–19.6. (Täynnä)

Kurssi järjesteteään yhteistyössä yhdessä Luontoliiton Varsinais-Suomen piirin kanssa.Kurssi on suunnattu 15–29-vuotiaille. Kurssiin sisältyy etäyhteydellä toteutettava teoriaosuus. Teoriakerrat järjestetään 28.4., 5.5. ja 12.5. klo 17:00 alkaen.

Lähdemme vaellukselle Rovaniemeltä sunnuntaiaamulla 13.6. bussilla kohti Karigasniemeä. Vaellus alkaa Sulaojan parkkipaikalta, josta kierrämme Kuivin reitin yöpyen kuusi yötä maastossa. Paluu samalle Sulaojan parkkipaikalle on 19.6., josta jatkamme bussilla Rovaniemelle. Bussien aikataulut noudattavat Rovaniemelle saapuvan ja sieltä lähtevän yöjunan aikataulua.

Miten valmistaudun?

Tiettyjä varusteita, esim. makuupussi, makuualusta, teltta, keitin ym. on mahdollista saada lainaan tai vuokralle. Osallistujille lähetetään tarkempi varusteluettelo teoriapaketin mukana. Testaa omat varusteesi ennen matkaan lähtöä. Huolehdi varsinkin, että jalkineesi eivät hierrä ja niihin mahtuu kaksi sukkaa rakkojen välttämiseksi ja jalkojen lämpimänä pitämiseksi. Mikäli sinua arveluttaa jonkun varusteesi soveltuvuus, esimerkiksi onko makuupussisi riittävän lämmin, kysy etukäteen oppaalta.

Harjoittele ennen retkeä tekemällä muutama pidempi päiväretki tai yön yli retki koko varustuksesi kanssa. Näin saat tuntumaa rasitukseen ja huomaat, mitkä varusteet toimivat ja mitkä eivät.

Vaelluksen vaativuustaso:

Vaelluksella pyritään olosuhteiden mukaan hyödyntämään valmiita polkuja ja pitämään päivämatkat maltillisina. Huonojen säiden varalta matkan varrelle on suunniteltu yöpymisiä autiotupien tai tulipaikkojen läheisyyteen. Vaellus alkaa helpommista haasteista ja etenee kohti vaativampia.

Vaellus on seikkailu, jolla kaikkeen ei voida etukäteen varautua. Hanskat voivat kastua, jalkoihin voi tulla rakkoja, välillä voi olla märkää ja kylmää. Kokeneet ja ymmärtäväiset oppaat ovat tukenasi näissä tilanteissa ja neuvovat miten mistäkin haasteesta selviää parhaiten. Vaelluskurssi ei ole täyden palvelun loma vaan oppimismatka niin itseensä kuin erämaassa viihtymisen taitojen saloihin.

Mitä hintaan sisältyy?

  • Opastettu vaellus
  • Osallistujat saavat luentomateriaalin ja ”Aloittelevan vaeltajan oppaan” sähköisessä muodossa.
  • Joitakin varusteita on mahdollista saada lainaan, joitakin varusteita on vuokrattavana lisähintaan. Tiedustele tarkemmin tarvitsemiasi varusteita kurssin johtajalta.
  • Matkat lähtöpaikalle ja takaisin päätepisteestä, ruokailut  matkustettaessa ja retkiruuat eivät sisälly hintaan.

Kesto

5–6 vrk

Hinta

alkaen 550 € (minimi 3 henkilöä)

Palvelun ehdot

Ilmoittaudu
OTA YHTEYTTÄ