Project Description

Vaelluskurssi – peruskurssi

Vaelluskurssilla perehdytään useamman vuorokauden kestävällä vaelluksella tarvittaviin varusteisiin ja taitoihin. Kurssi toteutetaan vaelluksena vuosittain vaihtuvassa Lapin kansallispuistossa tai erämaa-alueella, ja sen aikana yövytään teltoissa osittain autiotupiin tukeutuen.

Tavoitteena on, että kurssikokonaisuuden suorittanut voi turvallisin mielin lähteä omatoimisesti useamman yön retkelle ja osaa pitää huolta itsestään maastossa. Vaelluksella painotetaan kiireetöntä luonnontarkkailua ja ympäristöystävällistä retkeilytapaa.

Vaelluksen päivämatkat ja reitti suunnitellaan ensikertalaisille sopivaksi. Aiempaa kokemusta ulkona yöpymisestä tai luonnossa liikkumisesta ei tarvita. Normaali fyysinen kunto ja terveydentila riittävät.

Ennen vaellusta osallistujille toimitetaan teoriapaketti.

Vaelluskurssi 2021 Kevon luonnonpuistossa 13.–19.6.

Vuoden 2021 Vaelluskurssi järjesteteään yhteistyössä yhdessä Luontoliiton Varsinais-Suomen piirin kanssa. Kurssi on suunnattu 15–29-vuotiaille. Kurssiin sisältyy etäyhteydellä toteutettava teoriaosuus. Teoriakerrat järjestetään 28.4., 5.5. ja 12.5. klo 17:00 alkaen.

Lähdemme vaellukselle Rovaniemeltä sunnuntaiaamulla 13.6. bussilla kohti Karigasniemeä. Vaellus alkaa Sulaojan parkkipaikalta, josta kierrämme Kuivin reitin yöpyen kuusi yötä maastossa. Paluu samalle Sulaojan parkkipaikalle on 19.6., josta jatkamme bussilla Rovaniemelle. Bussien aikataulut noudattavat Rovaniemelle saapuvan ja sieltä lähtevän yöjunan aikataulua.

Lapin-vaelluksen osallistumismaksu on 100 € Luonto-Liiton jäseniltä, 140 € muilta. Hintaan sisältyvät matkat Rovaniemeltä vaelluskohteeseen, kurssin ohjelma ja materiaalit sekä mahdollisuus lainata tiettyjä varusteita. Monia vaellukselle tarvittavia varusteita, kuten telttoja, retkikeittimiä ja rinkkoja voi saada lainaan Luontoliitolta tai vuokrata Polku Nature Toursilta.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse kurssin vetäjälle osoitteeseen sampo@polkunaturetours.com.
Ilmoittautuessasi kerro seuraavat tiedot:

 1. Nimi (kutsumanimi ja sukunimi)
 2. Syntymäaika 
 3. Sukupuoli (osallistujien sukupuolijakauman tilastointia varten; voi jättää vastaamatta)
 4. Puhelinnumero
 5. Sähköpostiosoite
 6. Asuinpaikka
 7. Mikäli olet alle 18-vuotias: huoltajan yhteystiedot
 8. Oletko opiskelija eli matkustatko opiskelija-alennuksella julkisessa liikenteessä?
 9. Oletko Luonto-Liiton jäsen tai liitytkö jäseneksi nyt? Minkä piirin jäsen olet?
 10. Aiempi retkeilykokemuksesi ja mitä erityisesti haluaisit oppia vaelluskurssilla
 11. Omistatko joitain seuraavista varusteista: teltta, rinkka, makuualusta, makuupussi, retkikeitin?
 12. Onko sinulla allergioita, sairauksia tai muuta sellaista, mistä kurssin vetäjän olisi hyvä tietää?

Epidemiatilanne vaikuttaa kurssin toteutumiseen. Voit seurata viimeisimpiä päivityksiä kurssin toteutumistietoihin Luonto-Liiton tapahtumakalenterista.

Suunnittelemme myös toisen vaelluskurssin toteuttamista myöhemmin kesällä. Mikäli et pääse osallistumaan Luontoliiton yhteistyökurssille, ota yhteyttä.

Miten valmistaudun?

Tiettyjä varusteita, esim. makuupussi, makuualusta, teltta, keitin ym. on mahdollista saada lainaan. Osallistujille lähetetään tarkempi varusteluettelo teoriapaketin mukana.

Kesto

6 vrk

Hinta

100 € Luonto-Liiton jäseniltä

140 € muilta

OTA YHTEYTTÄ
KATSO KARTALTA