Project Description

Talvivaelluskurssi – peruskurssi

Talvivaellus voi kuulostaa ensikertalaiselle kovalta palalta. Hiihtovaellus lumisessa erämaassa on mitä hienoin kokemus, joka onnistuu kyllä aloitteijaltakin, kun oppii muutamat perustaidot ja tietää mihin varusteisiin kannattaa panostaa. Oppaan kanssa suoritettu vaellus antaa paitsi tietoa ja taitoa, myös varmuutta lähteä kokeilemaan talviseen luontoon tutustumista itsenäisesti.

Perehdymme turvallisuusasioista erityisesti tulentekoon eri olosuhteissa sekä lumimajoitteen rakentamiseen. Osallistujat saavat myös halutessaan viettää ikimuistoisen yön lumikammissa.

Tavoitteena on, että kurssikokonaisuuden suorittanut voi turvallisin mielin lähteä omatoimisesti useamman yön talviretkelle ja osaa pitää huolta itsestään kylmissä olosuhteissa. Vaelluksella painotetaan kiireetöntä luonnontarkkailua ja ympäristöystävällistä retkeilytapaa.

Suosittelemme ennen talvivaelluskurssille osallistumista Vaelluskurssia sulan maan olosuhteissa. Vaelluskurssi ei kuitenkaan ole vaatimuksena talvivaelluskurssille osallistumiseen.

Miten valmistaudun?

Tiettyjä varusteita, esim. makuupussi, makuualusta, teltta, keitin ym. on mahdollista saada lainaan tai vuokralle. Osallistujille lähetetään tarkempi varusteluettelo teoriapaketin mukana.

Kesto

4-5 vrk, riippuen kohteesta ja reitistä.

Hinta

alkaen 545 € alv. 0%

OTA YHTEYTTÄ
KATSO KARTALTA